Desemboscant el Puig Amat 2024

Aquest Nadal, Santa Claus ens ha portat un bonic regal: una subvenció per la gestió forestal al Puig Amat!

Un cop enteses les condicions, el que cal per rebre l’ajut és fer la feina ben feta perquè un tècnic ho pugui avaluar el Setembre del 2024, i en cas favorable es reben els 11.700€ concedits.

L’ajut és per obrir zones boscoses i recuperar prats de pastura. 11 hectàrees de les 68,15 que té la finca de Ca l’Amat.

I aprofitarem per incorporar vàries iniciatives ecologistes que van més enllà de la normativa, com ara fer un pla agroflorestal o bosc comestible, recuperant fruiters i empeltant molts altres i arços amb altres fruiters, per tenir una gran producció de fruites per processar amb sucs ecològics, assecar fruits i barres de cereals i dolços amb fruites.

I enlloc de fer les cremes que s’acostumen a fer amb les restes vegetals, que son un greu causant de contaminació de l’aire, com es pot veure a la imatge, en farem Biomeilers: sistemes d’escalfament d’aigua sense crema, amb la descomposició micro-bacteriana de restes vegetals triturades, mullades i premsades.

Imatge de la contaminació de l’aire un dia de finals de Desembre 2023

Esquema del concepte de Biomeiler

També aprofitarem per recuperar vells camins, com tot el país, emboscats i perduts, per introduir-hi també humans, per la via de passeigs, paisatgisme, taules gratis de pic-nic amb la pròpia fusta tallada, i un petit circuit de bici de muntanya obert i gratuït.

Perquè en això també innovem. No creiem que casa nostra sigui només per a nosaltres. Ni que els gorgs i els paisatges fantàstics de la Vall d’en Bas siguin “primer pels de casa”, eslògan feixista de Vic. Ni pel primer que hi ha arribat, que servia per ocupar un seient a l’autobús escolar, però no pot servir en la gestió del territori, que avui està desert. Una cosa és preservar, i l’altra és ser egoista.

Tothom que vulgui ens pot venir a donar un cop de mà, i de moltes maneres!

Des de venir amb motoserra pròpia a donar un cop de mà professional, a collir branques i troncs sense que calgui tallar ni saber res de boscos; a tot el contrari, venir només a ensenyar-nos coses dels arbres i dels boscos que no sabem, i molt especialment, de recuperació de vells arbres fruiters amb poda regenerativa, especialment avellaners i pruneres; i empeltat de fruiters en peus d’arços, que en tenim milers.

Una altra gran ajuda que ens caldrà i que no costa res, és venir ja portant branquetes maques i sanes, de no més de 40-50 cm, de bons fruiters que tingueu vostres, de veïns o amics que us en deixin tallar un trosset de branca, que no fa cap mal a l’arbre, per fer els empelts. Sobretot perers i pomeres. Per a això si que cal contactar-nos abans per coordinar dates. ecovilamat@riseup.net

Tot això ho farem principalment durant aquest hivern 2024, que és quan els arbres descansen, com bona part de la vida al bosc.

És una gran oportunitat per venir a donar el cop de mà que molts/es heu dit que volíeu venir a fer algun dia! I a alguns dels professionals de motoserra i boscos, us podem pagar i tot!

Per aquí us esperem!

Des del 8 de gener Pol, Seb i Dídac estem treballant en això, és només venir!

Autor: didacscosta

eco-sociòleg, humanista, escriptor, analista polític, filòsof, poeta, druida, activista, pensador, sommiatruites, utòpic, economista alternatiu, hipi, neorural, dibuixant, budista indiamericà, lliurepensador, ésser lliure, multidimensional i polièdric. arbre, terra, aigua, foc i aire, i un cluster d'electrons i protons volant al buit

2 pensaments sobre “Desemboscant el Puig Amat 2024”

Deixa un comentari

BARCELONA 1936

Comunisme en Llibertat

Cases de Fusta

Construïm casetes de fusta, bones, barates i sostenibles

Walden Box

we sell Boxwood worldwide

Puig Amat

Ecologia, Cooperativisme i Revolució

BTTEPuigsacalm

Lloguer de Bicis Tot Terreny Elèctriques

World Wide Ski

descripció detallada de les estacions d'esquí al món

WIKICRÀCIA

Blog del llibre Wikicracia