Hippy High School

Universitat LLiure

de l’Ecovila Amat

Espai per a l’organització dels coneixements que calen per fer bé una ecovila.

I per tant, gairebé tot el que cal per fer un mon millor: energies netes, agroecologia, permacultura, gestió forestal, bioconstrucció, pedagogia lliure, autogestió, etc.

Podeu venir lliurement a compartir els vostres coneixements, dient-nos títol, dia i hora de l’activitat.

I podeu venir gratuitament, amb aportacions al barret màgic de l’ecovila, per escoltar i dialogar amb les persones que comparteixen coneixements.

La Universitat Lliure es divideix en tres espais: coneixements, treballs col·lectius per construir l’ecovila, i música i arts a les tardes i vespres.

Cada dia venen a visitar-nos persones molt interessants que ja estan compartint molts coneixements, que aprofitem els que estem en aquell moment i que estem gravant i sistemitzant. Quan és possible, els demanem que tornin durant l’estiu per compartir-ho amb més persones, i en aquest cas ho anunciem aqui.

Ja hem conversat i treballat en :

Instalació de plaques solars13600348_10209917371753931_7426459352744358802_n. Marcel und Camille

Viure en un entorn sense productes químics

Aplicacions col·laboratives étiques i autogestionades. Matthieu. Bèlgica

Cooperatives d’habitatge a Alemania, Bèlgica i Itàlia. Marcel, Matthieu.

Fusteria ecològica. Pau, Nyall

Activitats programadesfoto de Aldo Mbayed López.

Taller de Fotografía / Video de Naturaleza

Aprende a contar historias con tu smartphone o DSLR http://creaplus.net/contacto. Gratuita para socios de la CIC y muy económico para invitados.

foto de Aldo Mbayed López.

 

Imparteix: Aldo Mbayed, membre de la CIC

foto de Aldo Mbayed López.

Altres xerrades

Com fer pà amb herbes i de farines tradicionals.

L’escola a casa. Carles Clos i Marta Burch.

Ecoxarxes, Ecoviles i Cooperatives Integrals. Dídac Costa. 5 i 15 de Juliol; i 5 i 15 d’Agost

Cultura i pensament Llibertari. Dídac Costa. 7 i 17 de Juliol; i 7 i 17 d’Agost

L’Ecovila Amat. Dídac Costa. Cada dissabte de Juliol i Agost.

 

Què és la ULLEA

Entre el 23 de Juny i l’11 de Setembre hem celebrat la primera edició, l’edició 0, de la Universitat LLiure de l’Ecovila Amat (ULLEA), o Jornades d’Estiu o Hippy High School.

Si creus que els teus coneixements ens poden ser útils i vols compartir-los amb els primers habitants de l’Ecovila i els amics/gues que ens visitaran el proper estiu, pots oferir una xerrada, una tasca, un projecte o una activitat artística o cultural!

L’estiu 2017 any ho farem en un format reduit, experimental i rústic, donat que:

  1. No tenim cap espai edificat a les terres;
  2. Som poques persones les que ens hem compromès com a habitants permanents de l’ecovila, i alguns estaran treballant fora aquest estiu;
  3. Caldrà trobar solucions a normatives que ens impedeixen fer moltes activitats a les terres pel fet d’estar en un PEIN (Protecció d’Especial Interès Natural), com no poder posar una tenda de campanya dos dies al mateix lloc…;
  4. Els accessos encara són molt difícils per vehicles, i l’últim quilòmetre només és transitable a peu i creuant dos rius;

Tot i així volem anar recollint i sistemitzant amb aquestes jornades l’experiència, el coneixement i la feina que ens cal per iniciar l’Ecovila, i que ens ajudarà a anar veient com organitzar cada cop millor la ULLEA en properes edicions.

Aquesta Universitat Lliure té com a intenció i com a criteri per a la inclusió i selecció de continguts tot el que cal per fer bé una Ecovila.

Perquè:

1. Volem fer l’ecovila sobre fonaments sòlids i després d’haver conegut i debatut sobre les diferents maneres d’encarar i construir cadascuna de les peces que ens calen per fer una bona Ecovila.

2. Creiem que fer una ecovila suposa treballar, conèixer i debatre molts dels aspectes, si no tots, que ens calen per fer un món millor.

3. Volem sistematitzar aquest coneixement per a fer-ne llibres, Cd’s, pen drives, audios i vídeos amb tota la informació recollida i ben editada que posteriorment poguem vendre en el seu format físic per finançar la ULLEA i l’Ecovila. Alhora que distribuir lliure i gratuitament en format virtual a internet.

Aquest any voldríem aconseguir aquests objectius:

  1. Fer una prova/aperitiu del que podrà ser la ULLEA en futures edicions més estructurades i planejades.
  2. Obtenir els coneixements necessaris per a aquest moment de l’Ecovila (especialment bioconstrucció, energies, gestió forestal, biomassa, fusteria, disseny permacultural, etc).
  3. Aconseguir mans i ajudes per construir i fer diverses tasques bàsiques d’arribada a les terres: neteja de camins, endreçar la fusta caiguda, organització dels horts, carregar materials, generació de recursos econòmics, etc.

 

 

El 2016 ho vam plantejar durant tot l’estiu. L’experiència ens ha mostrat que per al proper any serà més viable concentrar-ho durant una o dues setmanes, que encara cal determinar. És un lloc ideal per passar el calor de l’estiu mediterrani evitant les platges massificades i canviant l’aigua salada per la dolça de les fonts del Puigsacalm. A l’ombra fresca dels boscos garrotxins.

Els Jardins del Puig Amat divideixen el seu ritme anual en 2 grans temporades: l’alta a l’estiu, de Juny a Setembre, amb molt moviment i visites, on puguem aprofitar el bon temps per gaudir del balneari natural, obert i d’aigua fresca que són les terres, i fer-hi trobades, seminaris, cursos i moltes visites; i una de més recolliment, treball interni tranquilitat, d’Octubre a Maig.

Aquestes jornades d’estiu per compartir coneixement, treball i arts vol ajudar a organitzar de manera sostenible, organitzada i apropiada les visites, activitats, tasques col·lectives, treball de difusió i formació i festes de l’Ecovila.

Com participar?

Tant si voleu compartir coneixements i arts, com si voleu venir a gaudir i aprendre del coneixements d’altres o a donar un cop de mà a l’ecovila, podeu indicar-nos les dates que voldrieu venir -obert a canvis més endavant si cal. Però així ens ajudareu a tenir una primera estimativa de les persones i els temes que hi haurà cada setmana, per tal de poder organitzar millor les estades i la logística.

Si voleu oferir un taller, una xerrada, una visita pel bosc explicant-nos coses; com si voleu fer alguna tasca o construcció (dintre de les limitacions del fet d’estar en un PEIN), com si voleu venir a tocar música o fer una obra de teatre o un happening artístic, ens ho podeu comentar a aquest mateix correu, i si l’assemblea de l’Ecvovila considera que és apropiat per les normatives legals d’aplicació a l’espai i pels continguts, que de ben segur si!, les colocarem al calendari d’activitats.

Cultura lliure i per als comuns

La idea en principi és que els coneixements no tinguin un cost, i que poguem oferir totes les activitats de formació de manera gratuita. Però no és una norma tancada. Alguns ponents prefereixen que existeixi un intercanvi, i que aquest sigui en benefici de l’ecovila o ajudi a pagar el passatge per venir a l’ecovila.

Seran en tot cas preus reduits i assequibles. La majoria del moviment d’euros i moneda social es donarà amb les activitats lúdico-festives, als espais de bar-restaurant, allotjament i botiga de l’Ecovila. I les activitats culturals i artístiques que els autors vulguin oferir amb intercanvis, hauran d’admetre l’intercanvi amb moneda social i treball a l’ecovila.

Els ponents i artistes poden vendre i promoure el seu art i coneixements: llibres, cursos, discs, productes, etc. I en algun cas específic i justificat, l’Ecovila podrà abonar el viatge o el taller d’algú que aporti coneixements o feina estratègica per a l’Ecovila o la ULLEA.

Tot l’art i coneixement que entri a l’ecovila serà automàticament col·lectivitzat amb llicències copyleft i creative commons. Si voleu guardar per vosaltres i només per comercialitzar el vostre coneixement o art, no cal que vingueu. En farem productes culturals que puguin vendre’s col·lectivament en el seu format fisic (llibres, cd’s, ect) i ser distribuits llirement en format virtual per internet.

Els artistes i autors l’aportació dels quals hagi esta decisiva a l’hora d’editar un disc o un llibre podran rebre part dels beneficis de la seva posterior venda per part de l’Ecovila, en euros i moneda social.

El coneixement lliure: Free Software, Open Source Hardware, cultura lliure i p2p, etc, és un dels pilars bàsics de la proposta.

ULLEA la resta de l’any

Durant els mesos de tardor i hivern i primavera, la ULLEA durà a terme aquest treball de sistemaització i edició i distribució del coneixement generat durant les jornades d’estiu.

Tothom està convidat també a prendre part de la ULLEA en aquest altre treball permanent i estructural de creació, edició i difusió de coneixements d’avenç social i ecològic.

Que esperem que pugui generar ingressos per professionalitzar la feina i ajudar a la seva rèplica i enxarxament.

Participació des de la distància

Si els vostres coneixements són especialment pertinents per a ajudar-nos a fer l’ecovila i encaixen bé amb els propòsits de la ULLEA, però viviu lluny, podeu fer-nos arribar propostes, presentacions, projectes o enllaços dels vostres projectes per tal de poder-los unir a la proposta pedagògica global.

Us preguem que feu extensiu aquest convit a qui cregueu que li pugui interessar i aportar!

Gràcies!

 

Ecovila Amat

Grup de Treball de la ULLEA

Dídac Sanchez-Costa i Larraburu

 

 

Març 2016. Comencem a planificar la 1a Universitat LLiure d’Estiu de l’Ecovila Amat (ULLEEA) o Hippy High School.

rev
En un primer format natural, amb tendes i acollida solidària propera, perquè no tenim cap edifici dempeus a les terres.
Tothom convidat a participar per rebre i oferir coneixements i arts!!
Des del 23 de Juny a l’11 de setembre, tota mena d’activitats en 3 àmbits:
Formació en sostenibilitat i cooperativisme: com pensar una ecovila.
Treball físic cooperatiu: com construir una ecovila.
Art i lleure: vespres de musica i tota mena d’expressions artístiques
Qualsevol aportació en coneixements i arts que pugueu fer en les temàtiques vinculades, és a dir, en com crear i cantar per un mon millor, benvingudes!
Escriuviu-nos i situem la vostra activitat a la graella de continguts i calendari.
Totes les activitats son gratuites, ja que s’emmarquen en la lluita per la cultura i el coneixement lliure.
Els grups i ponents poden vendre els seus llibres, discs, etc, i promoure el seu art.
L’ecovila espera generar fons a través de la venda de menjar i beure, i en properes edicions, amb l’allotjament i venda de productes de l’ecovila.
Aportacions a ecovilamat@riseup.net

ENGLISH. March 2016

We are beginning to plan the 1st Summer Free University of the Amat Ecovillage (ULLEEA) or Hippy High School.

This year in a very natural format, Rainbow Gathering style, with tents and nearby houses, because there are still no built houses on the land.

Everyone is invited to receive and share knowledge, work, ideas and arts !!

It will happen between the 23rd June and 11 September 2016.

It will be organized by subjects related with Ecovillaging, in three areas:

Knowledge on sustainability and cooperativism: thinking an ecovillage.

Physical cooperative work: how to build an ecovillage.

Arts & Leisure: evening of music and all kinds of artistic expressions

Any contribution of knowledge and arts that you can make on those subjects, namely, how to create and sing for a better world, welcome!

Write to us the activity you would like to offer, and we will organize it on the calendar.

All activities are free because they are part of the struggle for free culture and knowledge.

The groups and speakers are welcome to sell their books, records, etc. and promote their art.

The ecovillage expects to generate funds through the sale of food and drinks. And in future editions, with accommodation and sale of products done in the ecovillage.

Contact us at ecovilamat@riseup.net